Om skolan

I Hammarbyskolan spirar nyfikenheten och kreativiteten. Här möts varje dag engagerade lärare och elever i en gemensam strävan att göra en bra skola ännu bättre.

Hammarbyskolan har två skolhus, Norra och Södra. Norra är en F-6 skola medan Södra sträcker sig från F-9. I år har vi ca: 1100 elever i de båda skolorna.

• Vi har ett mycket bra samarbete med förskolorna i området och vi har ett väl inarbetat övergångsprogram mellan förskola - skola.
  • Personalen är organiserad i arbetslag där vi tillsammans tar ansvar för elevernas kunskapsinhämtning och sociala utveckling.
  • Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan förskoleklass, fritidshem och skola. För 4:or, 5:or och 6:or finns en Fritidsklubb i varje skola.

Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi ser på eleven utifrån ett helhetsperspektiv där sociala kompetenser och god hälsa är viktiga delar som kompletterar kunskapsinhämtandet. Gott lärandeklimat skapar vi genom att bygga på elevernas inneboende resurser och att stärka deras självbild. Alla elever har ansvar för och inflytande över sin egen lärandeutveckling, klassens arbete och skolan som helhet. Vi skapar framtidstro och beredskap för livet!

Kategorier: